De deur van de Heikantse kerk staat weer open

De deur van de Heikantse kerk staat op 20 mei weer open!
Ook de Heikantse kerk doet weer mee tijdens de Stuikersfeesten! Wij hebben daarvoor een vertrouwde formule. Hoofdactiviteit is de tentoonstelling met lokale kunst. Daarmee bedienen we niet alleen de kijkers naar kunst maar ook de makers, want we bieden voor een dertigtal plaatselijke artiesten de gelegenheid om in de eigen omgeving te exposeren! U moet dat echt gaan zien! En daaromheen organiseren we een aantal passende activiteiten. De toegang is vrij, dus loop ook eens binnen, toon uw belangstelling voor onze lokale artiesten en ervaar zelf hoe mooi en indrukwekkend onze Heikantse kerk is! En vanaf de toren kunt u (tegen een bescheiden vergoeding) de wijde omgeving bewonderen.
Zodra de deuren ’s morgens open gaan, is er het volgende te beleven:
• Tentoonstelling met kunst van mensen uit onze eigen regio. Werken te bewonderen van tientallen mensen. Tekeningen, aquarel, grafiek, keramiek en dergelijke. Het meeste is ook te koop!
• De Heikantse schooljeugd doet ook weer mee! Tekeningen hangen vooraan in de kerk.
• Er is een interessante boekenmarkt. Voor een bescheiden bedrag tikt u hier wellicht iets bijzonders op de kop. Er is ook een stand met Nederlandse munten.
• Ook nu weer is onze eigen Heikantse KBO-afdeling van de partij!
• Er is een leuke loterij ten bate van het onderhoud aan de kerk. Hiermee kunt u een fraai kunstwerk winnen, een bloemstuk of een bloemenmand.
• Er is een stand met informatie over de kerk en de activiteiten in en rond de kerk. U kunt daar ook een glas-in-lood raam kopen of ansichtkaarten.
• U kunt de kerk van Heikant van binnen op uw gemak bewonderen. Ervaar zelf waarom onze kerk door deskundigen wordt geprezen om zijn hoogstaande constructie.

Torenbezoek
Tussen 14.30 en 16.30 uur kunnen de dapperen onder ons (tegen betaling) en onder toezicht de toren bezoeken om het fantastische panorama van Heikant te bewonderen en te zien veranderen!

De kerk sluit om ongeveer 16.30 uur